آخرین مطالب

تاب آوری شهری

چگونه در شرایط بحرانی تاب و تحمل شهر را بالا ببریم؟

ک کارشناس شهرسازی گفت: تاب آوری شهر متناسب با میزان جمعیت آن است بدین معنی که ساختارهای شهر پرجمعیت در حوزه‌های مختلف شهری باید کارآمدتر باشد تا این شهر در شرایط بحرانی تاب و تحمل بیشتری داشته و میزان رضایتمندی شهروندان بالا برود.

دستورالعمل تاب آوری بیمارستان‌ها با همکاری سازمان مجری تدوین می‌شود/ مدیریت نگهداری مراکز حیاتی در دروس دانشگاهی بیاید

محمد شکرچی زاده با تاکید بر اهمیت مدیریت تعمیر و نگهداری ساختمان‌های مهم به ویژه در شرایط بحران، گفت: دستورالعمل تاب‌آوری بیمارستان ها با همکاری سازمان مجری تدوین می شود.

ممنوعیت ساخت و ساز در برخی مناطق تهران ابلاغ شد/ تاب‌آوری در برابر زلزله پایین است

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه ژاپن ۱۰ برابر ایران دستگاه لرزه‌نگار دارد، گفت: شورای عالی شهرسازی مصوب کرده تا در برخی مناطق تهران ساخت و ساز ساختمان‌های مهم ممنوع باشد.

آیین‌نامه سیلاب توسط مرکز تحقیقات راه با همکاری شرکت ساخت و سازمان راهداری تدوین می‌شود/ ممنوعیت ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه‌ها

محمد شکرچی زاده از تدوین آیین‌نامه سیلاب توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با همکاری شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خبر داد و گفت: به رغم بارش‌های سیل‌آسای اخیر و تامین بخشی از ذخایر آبی، هنوز به مرحله ترسالی و خروج از سالهای خشکسالی نرسیده‌ایم .

تهران در محاصره ۵ مخاطره طبیعی جدی قرار دارد / ایران در زمین فرونشست رکورددار دنیا است/ تمهیدات مطالعه شده مرکز تحقیقات منتظر تصویب در هیات دولت

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام این مطلب که تهران در محاصره پنج مخاطره طبیعی قرار دارد، از احتمال تصویب تمهیدات مطالعه شده توسط مرکز تحقیقات در هیات دولت خبر داد.

با نصب ۱۰۰ شتاب نگار نسل جدید ۳۰ درصد تلفات زلزله در تهران کاهش می‌یابد

ساخت مراکز مهم مانند بیمارستان، پالایشگاه و ساختمان‌های بیش از ۱۲ طبقه در پهنه گسل‌های اصلی ممنوع شد ۸۰ درصد شهرهای ایران با خطر زلزله زیاد یا نسبتاً زیاد طبقه‌بندی می‌شوند. محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید زلزله با بزرگای ۷ ریشتر در تهران بیش از ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت بر جای می‌گذارد.

جانمایی‌ زلزله‌ کیلان استان تهران در امتداد گسل قصرفیروزه/ثبت ۸۴۱ زمین‌لرزه بالای ۲.۵ در ۱۳ سال

مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه زلزله امروز کیلان استان تهران در ۶۰ کیلومتری شرق تهران و ۲۰ کیلومتری ایوانکی رخ داده است، گفت: این زمین‌لرزه در امتداد شرقی گسل "قصر فیروزه" و در امتداد غربی گسل "سمنان" و بین گسل "حصاربن" در شمال و "ایوانکی" بوده که یک زون فعال تکتونیکی به شمار می‌رود.

۶ بزرگراه و ۷ دره رود تهران در خطر سیلاب/تداوم زمین‌لغزش‌های بعد از سیل گلستان

به اعتقاد محققان، بزرگراه‌های "امام علی"، "مدرس"، "صیاد شیرازی" و "ستاری" و همچنین مسیل رودخانه "کن" از مهمترین مناطق سیلاب‌های واریزه‌ای در تهران به شمار می‌روند، در حالی که از بزرگراه ارتش تا شهر ری در بیش از ۵۰ درصد از طول مسیر با دیواره‌های بتنی و نفوذناپذیری پوشانده شده که بسیار خطرناک در هر سیلاب واریزه‌ای است، علاوه بر آن مطالعات میدانی نشان از ادامه‌دار بودن زمین‌لغزش‌ها در استان‌های شمالی دارد.

دستورالعمل ساخت و ساز ساختمان‌ها، پل‌ها و جاده‌ها اصلاح می‌شود/ارایه گزارش تکمیلی سیلاب به وزیر و رئیس‌جمهوری در هفته‌های آتی

مجموعه بررسی‌هایی که تاکنون انجام شده، نشان می‌دهد که باید در اصول و ضوابط شهرسازی تجدیدنظرهایی صورت بگیرد و این تجدیدنظرها به ویژه در تهیه طرح‌های جامع و تفصیلی و در موضوع حریم کیفی و کمی رودخانه‌ها باید انجام گیرد.

ابلاغ اصلاحیه قانون برنامه ششم توسعه با موضوع تجهیز شبکه ایستگاه‌های شتاب‌نگاری کشور

حسن روحانی قانون اصلاح جزء (۱) بند (پ) ماده (۶۰) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه را به منظور مدیریت و تجهیز شبکه ایستگاه‌های شتاب نگاری کشور در طی اجرای برنامه ششم توسعه به وزارت‌خانه‌های کشور، راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد.

مقایسه خسارت واحدهای مسکونی سه استان گلستان، لرستان و خوزستان در سیلاب های فروردین امسال

علی بیت‌اللهی خسارت‌های واحدهای مسکونی سه استان گلستان، لرستان و خوزستان را در سیلاب‌های فروردین امسال تشریح کرد و گفت: یکی از عمده ترین دلایل خسارت به ساختمان ها در استان های گلستان، لرستان و خوزستان تجاوز به حریم رودخانه‌ها و مسیل ها بوده است. این تجاوز همراه با عدم احداث سازه‌های نگهبان در برابر سیل، عدم احداث دایک ها و مواردی نظیر آن، آسیب پذیری ساختمان‌ها را بیشتر کرده بود.

ساخت ۹ میلیون واحد مسکونی بدون اسکلت در کشور !

دبیر کارگروه ملی زلزله وزارت راه و شهرسازی گفت: از ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شده در کشور بالغ بر ۹ میلیون واحد مسکونی بدون اسکلت ساخته شده است.

بی پناهی شهرها در مقابل سیلاب/ لزوم ایجاد پناه‎های پدافندی جهت حفاظت از شهرها

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران درخصوص برنامه ریزی های انجام شده برای مقابله با سیلاب گفت: از ابتدای سال جاری به منظور مقابله با سیلاب، جلساتی در استانداری تهران تشکیل و درنهایت نقاط بحرانی شهر تهران مخصوصا روددره ها مثل کن و سولقان که می تواند درهنگام سیل مشکل ساز باشد، شناسایی شد.

راهبردهای افزایش تاب‌آوری سکونتگاه‌ها با توجه به تجارب حاصل از سیل اخیر

غزال راهب راهبردهای افزایش تاب‌آوری سکونتگاه‌ها را با توجه به تجارب حاصل از سیل اخیر تشریح کرد و در عین حال پیشنهادهای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را در خصوص اولویت طراحی، مدیریت شهری و اقدام در بازسازی اعلام کرد.

سیل؛ پیامد از بین رفتن سطح جاذب آب در ساختار نوین شهر

‌عضو هیئت علمی گروه معماری و شهرسازی دانشگاه بوعلی سینا در رابطه با مدیریت سیل در همدان گفت: باید بپذیریم که در همدان هیچ‌گاه سیل جاری نشد بلکه تنها یک آبگرفتگی رخ داد که با مدیریت مناسب به درستی هدایت شد.

آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مبتنی بر تغییرات اقلیمی تدوین می‌شود/ تقویت کمیته سیلاب در وزارت راه و شهرسازی

بازنگری در آیین نامه ها و دستورالعمل های مبتنی بر تغییرات اقلیمی، ایجا کمیته مستندسازی سیلاب و همچنین تقویت کمیته سیلاب در وزارت راه و شهرسازی از اهم برنامه هایی است که باید موردتوجه قرار بگیرد.

۳۱۴ پل از بین رفت و ۵۸۰۰ ابنیه فنی آسیب دید / طراحی مسیر ریلی گرگان – اینچه برون مشکلی نداشت !

سیل اخیر طبق برآورد اولیه تیم فنی در بحث راه و ریلی ۱۲۸۰ میلیارد تومان خسارت در پی داشته است و در بحث مسکن هم بنیاد مسکن آماده استفاده از تمام ظرفیت‌های خود در بازسازی خانه‌های سیل‌زدگان است.

هشدارهای طبیعت در شهرسازی نادیده گرفته شد !

مگر معنی شهر‌سازی این نیست که طراحی شهری به گونه‌ای انجام گردد که قبل از همه چیز امنیت مردم تامین شود؟ یک کارشناس حمل‌ونقل معتقد است سلاح ما برای مقابله با بلایای طبیعی تشکیل ستاد و فرستادن اس ام اس و انداختن تقصیر بر گردن اداره هواشناسی نیست، سلاح ما فقط تدبیر و عمل به آن است.

تاکید ویژه وزیر راه و شهرسازی بر کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری سازه‌ها

با تاکید ویژه مساله فرونشست‌ها دنبال می‌شود تا طبق تاکید وزیر راه و شهرسازی بر مساله کاهش خطرپذیری، افزایش تاب‌آوری سازه‌ها و فراسازه‌ها و همچنین زیرساخت‌ها در شهرها اقدام شود.

شانس آورده‎ایم که تاکنون زلزله مهیبی در شهرهای بزرگ رخ نداده است/ نیمی از ساختمان‌ها فاقد اسکلت هستند!

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به ریسک بالای زلزله در کشور گفت: بر اساس آمار، از حدود ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی سرشماری شده در سال ۱۳۹۵ که طبعا این آمار اکنون مقداری بیشتر شده است، نزدیک به ده میلیون واحد مسکونی هم میهنان ما بدون اسکلت هستند.

"تاب آوری" ظرفیت‌های شهری را معرفی می‌کند

یک کارشناس شهرسازی تاب‌آوری یک شهر را معرف ظرفیت‌ های موجود در آن شهر دانست و گفت: در سنجش تاب آوری یک شهر باید رویارویی با وقایع غیرقابل پیش‌بینی مورد پایش قرار گیرد.

افزایش تاب‌آوری مستلزم تقویت مدیریت بحران است

یک کارشناس شهرسازی افزایش تاب آوری را در گرو تقویت مدیریت بحران در یک شهر دانست و گفت: مدیریت شهری در حوزه تاب‌آوری مثبت عمل کرده است، اما هنوز از تاب آوری کامل در سطح کاربری‌ها و توزیع آن فاصله داریم.

ساخت و ساز بیش از حد، تاب آوری را از شهر گرفته است

یک کارشناس شهرسازی با بیان اینکه شهر اصفهان در برابر خشکسالی تاب آوری ندارد گفت: با توجه به شرایط بحرانی آب و خشک ماندن رودخانه زاینده رود این موضوع نشان دهنده تاب آور نبودن اصفهان در مقابله با خشکسالی است.

آخرین مطالب

نشست "حفاظت و باززنده‌سازی فضاهای تاریخی شهر تهران"

نشست روز جهانی شهرساز در دانشگاه سوره

تاریخچه جهانی گرامیداشت روز شهرسازی

ضربان نامنظم ورود سرمایه به بازار مسکن !

طراحی باغ کودکان

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات نظام مهندسی در طرح‌های بازآفرینی شهری

برگزاری دومین دوره فستیوال معمار شیراز

انتقال پایتخت از تهران دوباره منتفی شد !

بازآفرینی شهری یا ذبح شهر به دست دلالان

شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

داشتن شهر سالم در گرو شهروندان مسئول است

واگذاری 99ساله زمین در طرح ملی مسکن/ اسلامی: به کاسبان زمین نمی‌دهیم

آغاز ثبت طرح اقدام ملی تولید مسکن از 18 آبان / تولید مسکن برای 2 گروه درآمدی کم و متوسط

یادبودهای 17 آبان ماه ...

ملزومات هوشمندسازی شهر چیست؟

ضرورت کنترل و جلوگیری از افزایش جمعیت تهران بر اساس طرح توسعه مجموعه شهری / تقویت کانون‌های اصلی حوزه‌های شهری و شهرهای جدید اولین اقدام مهم برای تمرکززدایی از تهران است

کم‌کاری وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن!

همدان، کلانشهری استراتژیک در غرب ایران

تصویب دستورالعمل طراحی ساختمان بر اساس کیفیت معماری

یادبودهای 13 آبان ماه ...

شانزدهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی

ایرادات پلیس درباره طرح کاهش آلودگی هوا درست است !

تفکیک وزارت راه و شهرسازی، راه خروج مسکن از بحران است

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طرح توسعه و عمران شهر زاهدان را ابلاغ کرد

تذکر در خصوص تاخیر در تکمیل شناسنامه‌های باغات

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد

نیازمند آمار کاربردی هستیم که زمینه‌ساز تصمیم‌سازی باشد / آمار باید به مدیران چشم‌انداز برنامه‌ریزی بدهد / طرح رویش در معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع تهیه شد

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود

یادبودهای 12 آبان ماه ...

پنت هاوس؛ تعریف، مزایا و معایب