آخرین مطالب

مدیریت بحران

تهران در محاصره دو فرونشست!

تهران در محاصره فرونشست دو دشت ورامین و شهریار-تهران قرار گرفته است. دشت‌هایی که وضعیت آن‌ها به مرحله بحران رسیده و گفته می‌شود چنانچه تدبیری برای آن‌ها اندیشیده نشود، در آینده نه چندان دور تبعات فرونشست آن‌ها دامن پایتخت را خواهد گرفت.

ثبت ۳ زلزله در شرق تهران/هشدار نسبت به وجود دو سد و ۵ گسل فعال!

به گفته مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی امتداد ۵ گسل و وجود دو سد از جمله مواردی است که لزوم توجه جدی به گسل‌های شرق تهران را افزایش می‌دهد و یادآور می‌شود که سیلاب ناشی از تخریب احتمالی سد لار می‌تواند در حرکت به سوی شرق در مسیر دره‌های "لار" و "هراز"، مراکز جمعیتی واقع در امتداد این دره‌ها را دچار آسیب‌دیدگی جدی کند.

نقشه حرائم گسل در قم تهیه می‌شود

دبیر کارگروه ملی زلزله مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی بابیان این‌که قم فاقد نقشه فرونشست، گسل و حرائم آن به شکل حقوقی و الزام‌آور است گفت: باتوجه به اهمیت این شهر، جمعیت زیاد و مهاجرپذیری، تهیه این نقشه در اولویت قرار دارد.

قرارداد تعیین حریم گسل های شهر شیراز نهایی شد

با حضور رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی جلسه مشترک در خصوص انعقاد قرارداد تعیین حریم گسلهای شهر شیراز در دفتر معاون عمرانی استانداری فارس بحث و گفتگو و تصمیم نهایی گرفته شد.

کارگروه‌های تخصصی مدیریت بحران در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تشکیل شد/ طرح اصلاح الگوهای کشاورزی برای مقابله با فرونشست زمین در مناطق بحرانی به زودی به هیات وزیران پیشنهاد می‌شود

محمد شکرچی‌زاده ضمن اعلام تشکیل کارگروه های تخصصی مدیریت بحران فرونشست در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و بهره مندی از توان متخصصان داخلی و بین المللی در خصوص مدیریت بحران فرونشست، گفت: با تشکیل کارگروه مدیریت بحران فرونشست به زودی پیشنهاد اصلاح الگوهای کشاورزی برای مقابله با فرونشست در مناطق بحرانی برای تصویب در دولت به هیات وزیران پیشنهاد می شود.

۳۰ هزار چاه بدون مجوز عامل فرونشست زمین در تهران

مدیر بخش زلزله و رانش زمین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: به جز ۵۰ هزار چاه مجوزدار، ۳۰ هزار چاه فاقد مجوز در استان تهران در حال بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی هستند که بر افزایش سرعت فرونشست زمین موثر بوده است.

ارزیابی سیاست‌های کلی پیشگیری و کاهش خطرات حوادث غیرمترقبه در کمیته تخصصی مجمع تشخیص

کمیته آمایش، مسکن و شهرسازی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام جلسه کارگروه علمی با حضور نمایندگان تام‌الاختیار دستگاه‌های متولیِ امر مدیریت بحران در کشور را برگزار کرد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به ترکیب چهار شورای عالی اضافه شد

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با استناد به بند پ تبصره ۲ ماده هشت قانون مدیریت بحران کشور مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ هفتم مرداد ۱۳۹۸ و تأیید شورای نگهبان مورخ بیست و سوم مرداد و ابلاغ رئیس جمهور از سوی وزیر کشور به ترکیب اعضای شوراهای عالی شهرسازی و معماری ایران، حفاظت محیط زیست، آب و بیمه مرکزی ایران معرفی و اضافه شد.

۱۶ بیمارستان و مرکز درمانی، تنها روی یک گسل تهران!

مطالعات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نشان می‌دهد که ۱۶ بیمارستان و مرکز درمانی در محدوده گسل شمال تهران قرار دارد. این بیمارستان‌ها و مراکز درمانی همچون سایر ساختمان‌های اطرافشان، ضوابط ساخت‌وساز در این محدوده را رعایت نکرده‌اند. البته با قانون جدیدی که یک هفته پیش توسط رئیس جمهوری ابلاغ شد، این ساخت‌وسازها یا ممنوع می‌شوند یا باید ضوابط سخت‌گیرانه‌ای را رعایت کنند.

ابلاغ قانون جدید مدیریت بحران کشور و چشم‌اندازهای آن

با ابلاغ قانون مدیریت بحران کشور (ابلاغیه ۶۸۷۳۹ مورخ ۴/ ۶/ ۱۳۹۸) از سوی رئیس‌جمهور محترم که پس از سیر مراحل قانونی (تصویب در صحن علنی مجلس با رای قاطع نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و تایید شورای محترم نگهبان) می‌توان گفت که وارد دوره‌ای جدید در حوزه مدیریت بحران مخاطرات طبیعی در کشور پرمخاطره از نظر وقوع و رخداد سوانح طبیعی نظیر زلزله، سیل، فرونشست زمین، زمین لغزش، ریزگرد، خشکسالی و... شده‌ایم.

تمرکز فعالیت های اقتصادی، کشاورزی و بارگزاری بیش از حد جمعیت از عمده دلایل فرونشست زمین است/ کنترل پدیده فرونشست نیاز به عزم جدی مسئولان و مردم دارد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهریار از بازدید دبیر کارگروه ملی زلزله، لغزش لایه های زمین، ابنیه و شهرسازی کشور بهمراه اعضاء ستاد مدیریت بحران شهرستان شهریار از محل فرو نشست زمین در وحیدیه این شهرستان خبر داد.

۳خطر مهم که بیخ گوش تهران است!

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران سه مخاطره طبیعی اصلی شهر تهران را اعلام کرد.

با نصب ۱۰۰ شتاب نگار نسل جدید ۳۰ درصد تلفات زلزله در تهران کاهش می‌یابد

ساخت مراکز مهم مانند بیمارستان، پالایشگاه و ساختمان‌های بیش از ۱۲ طبقه در پهنه گسل‌های اصلی ممنوع شد ۸۰ درصد شهرهای ایران با خطر زلزله زیاد یا نسبتاً زیاد طبقه‌بندی می‌شوند. محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید زلزله با بزرگای ۷ ریشتر در تهران بیش از ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت بر جای می‌گذارد.

جانمایی‌ زلزله‌ کیلان استان تهران در امتداد گسل قصرفیروزه/ثبت ۸۴۱ زمین‌لرزه بالای ۲.۵ در ۱۳ سال

مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه زلزله امروز کیلان استان تهران در ۶۰ کیلومتری شرق تهران و ۲۰ کیلومتری ایوانکی رخ داده است، گفت: این زمین‌لرزه در امتداد شرقی گسل "قصر فیروزه" و در امتداد غربی گسل "سمنان" و بین گسل "حصاربن" در شمال و "ایوانکی" بوده که یک زون فعال تکتونیکی به شمار می‌رود.

فرونشست «بحران» است؟/سالاری: از سوالتان تعجب می‎کنم!/امانی: این را خواجه حافظ هم می‎داند!/ شفیعی: چرا صورت مساله را پاک می‎کنید؟

جلسه مشترک دو کمیسیون «عمران» و «شهرسازی» شورای شهر تهران به درخواست سازمان نقشه برداری کشور به موضوع فرونشست در پایتخت اختصاص داشت

۶ بزرگراه و ۷ دره رود تهران در خطر سیلاب/تداوم زمین‌لغزش‌های بعد از سیل گلستان

به اعتقاد محققان، بزرگراه‌های "امام علی"، "مدرس"، "صیاد شیرازی" و "ستاری" و همچنین مسیل رودخانه "کن" از مهمترین مناطق سیلاب‌های واریزه‌ای در تهران به شمار می‌روند، در حالی که از بزرگراه ارتش تا شهر ری در بیش از ۵۰ درصد از طول مسیر با دیواره‌های بتنی و نفوذناپذیری پوشانده شده که بسیار خطرناک در هر سیلاب واریزه‌ای است، علاوه بر آن مطالعات میدانی نشان از ادامه‌دار بودن زمین‌لغزش‌ها در استان‌های شمالی دارد.

اهمیت تعیین حریم گسل‌ها و ابلاغ آن از سوی ریاست‌جمهوری

دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی مکلف است تا پایان برنامه ششم، در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت پهنه و حریم گسل‌های شهری را مطالعه و شناسایی کند. ضمن آنکه در این شهرها و نقشه‌های طرح تفصیلی براساس مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای، پهنه و حریم گسل‌های محل احداث ساختمان‌ها به همره ارتفاع و طبقات مختلف انها لحاظ می‌شود.

دستورالعمل ساخت و ساز ساختمان‌ها، پل‌ها و جاده‌ها اصلاح می‌شود/ارایه گزارش تکمیلی سیلاب به وزیر و رئیس‌جمهوری در هفته‌های آتی

مجموعه بررسی‌هایی که تاکنون انجام شده، نشان می‌دهد که باید در اصول و ضوابط شهرسازی تجدیدنظرهایی صورت بگیرد و این تجدیدنظرها به ویژه در تهیه طرح‌های جامع و تفصیلی و در موضوع حریم کیفی و کمی رودخانه‌ها باید انجام گیرد.

مقایسه خسارت واحدهای مسکونی سه استان گلستان، لرستان و خوزستان در سیلاب های فروردین امسال

علی بیت‌اللهی خسارت‌های واحدهای مسکونی سه استان گلستان، لرستان و خوزستان را در سیلاب‌های فروردین امسال تشریح کرد و گفت: یکی از عمده ترین دلایل خسارت به ساختمان ها در استان های گلستان، لرستان و خوزستان تجاوز به حریم رودخانه‌ها و مسیل ها بوده است. این تجاوز همراه با عدم احداث سازه‌های نگهبان در برابر سیل، عدم احداث دایک ها و مواردی نظیر آن، آسیب پذیری ساختمان‌ها را بیشتر کرده بود.

ابلاغ صدور رایگان پروانه نوسازی ساختمانهای آسیب دیده از سیل

با دستور استاندار تهران به ادارات کل راه و شهرسازی، آب منطقه ای، آب و فاضلاب، بنیاد مسکن، هلال احمر،شهرداران و فرمانداران استان , صدور پروانه بازسازی و نوسازی ساختمانهای آسیب دیده از سیل فروردین ماه سال جاری بالاخص در بافتهای ناکارآمد شهری رایگان شد.

آمار رسمی از خسارت سیل به شهرها

وزارت راه و شهرسازی در گزارشی رسمی، جدیدترین آمار مربوط به خسارت سیل نوروز ۹۸ به شهرهای کشور را اعلام کرد.

عدم ایجاد اتاق امن در ساختمان‌ها خلاف قانون است!

رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره راه و شهرسازی قم گفت: مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان که در مورد پدافند غیر عامل تدوین شده، همانند سایر مباحث مقررات ملی ساختمان لازم الاجرا است، اما جزییات و ضوابط اتاق امن مشخص نشده است.

نیازمند بازنگری در آیین‌نامه‌ها و انجام دقیق‌تر نظارت‌ها هستیم/ ارائه گزارش اقدامات مقابله با سیلاب از طریق پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی

رضا نفیسی اظهار داست: برای جلوگیری از تکرار خسارت‌های وارده بر مناطق مسکونی،‌ زیربناهای حمل‌ونقل و ابنیه فنی باید پس از فروکش کردن سیلاب بر روی طراحی‌ها و جانمایی آن‌ها تمرکز کرد که چنین اقداماتی نیازمند بازنگری در آیین‌نامه‌ها و انجام دقیق‌تر نظارت‌ها است.

کارگاه آموزشی پایش چارچوب سندای و ارزیابی زیان‌ها و خسارات حوادث و بلایا

کارگاه آموزشی پایش چارچوب سندای و ارزیابی زیان‌ها و خسارات حوادث و بلایا به منظور کاهش خطر بلایا و برنامه عمران سازمان ملل متحد به همت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با حضور هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در سالن حامی مرکز از دوم آغاز شده است و امروز به کار خود پایان می‌دهد.

آخرین مطالب

نشست "حفاظت و باززنده‌سازی فضاهای تاریخی شهر تهران"

نشست روز جهانی شهرساز در دانشگاه سوره

تاریخچه جهانی گرامیداشت روز شهرسازی

ضربان نامنظم ورود سرمایه به بازار مسکن !

طراحی باغ کودکان

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات نظام مهندسی در طرح‌های بازآفرینی شهری

برگزاری دومین دوره فستیوال معمار شیراز

انتقال پایتخت از تهران دوباره منتفی شد !

بازآفرینی شهری یا ذبح شهر به دست دلالان

شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

داشتن شهر سالم در گرو شهروندان مسئول است

واگذاری 99ساله زمین در طرح ملی مسکن/ اسلامی: به کاسبان زمین نمی‌دهیم

آغاز ثبت طرح اقدام ملی تولید مسکن از 18 آبان / تولید مسکن برای 2 گروه درآمدی کم و متوسط

یادبودهای 17 آبان ماه ...

ملزومات هوشمندسازی شهر چیست؟

ضرورت کنترل و جلوگیری از افزایش جمعیت تهران بر اساس طرح توسعه مجموعه شهری / تقویت کانون‌های اصلی حوزه‌های شهری و شهرهای جدید اولین اقدام مهم برای تمرکززدایی از تهران است

کم‌کاری وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن!

همدان، کلانشهری استراتژیک در غرب ایران

تصویب دستورالعمل طراحی ساختمان بر اساس کیفیت معماری

یادبودهای 13 آبان ماه ...

شانزدهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی

ایرادات پلیس درباره طرح کاهش آلودگی هوا درست است !

تفکیک وزارت راه و شهرسازی، راه خروج مسکن از بحران است

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طرح توسعه و عمران شهر زاهدان را ابلاغ کرد

تذکر در خصوص تاخیر در تکمیل شناسنامه‌های باغات

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد

نیازمند آمار کاربردی هستیم که زمینه‌ساز تصمیم‌سازی باشد / آمار باید به مدیران چشم‌انداز برنامه‌ریزی بدهد / طرح رویش در معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع تهیه شد

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود

یادبودهای 12 آبان ماه ...

پنت هاوس؛ تعریف، مزایا و معایب