آخرین مطالب

طراحی شهری

نبود مطالعات دقیق شهری در پیاده‌راه‌سازی خیابان‌های شش‌گانه همدان!

عضو هیئت علمی گروه معماری، شهرسازی دانشگاه بوعلی‌سینا از نبود مطالعات دقیق شهری در زمینه پیاده‌راه‌سازی خیابان‌های شش‌گانه و دیگر نقاط شهر همدان انتقاد کرد و از ضرورت مطالعه و بازنگری پروژه های اجرا شده سخن به میان آورد.

کلان شهرها و دردی به نام «اگزمای شهری»!

«اگزمای شهری»، اصطلاحی برای توصیف نابسامانی جداره‌ها و نماهای ساختمانی در کلان‌شهرهای کشور از جمله تبریز است که در نیم قرن اخیر مانند خوره بر جان معماری اصیل ایرانی- اسلامی افتاده و منظر اجتماعات شهری را زشت کرده است.

نمود "مکتب اصفهان" بر تارک شهرسازی ایرانی

شهرسازی مکتب اصفهان را می‌توان به جرات یک سبک نوین هنری در قرن هفدهم میلادی دانست که به ضرورت خاستگاه آن یعنی اصفهان به این اسم نامگذاری شد.

شیوه‌نامه رفع اغتشاشات معابر بافت تاریخی یزد تدوین می شود

معاون معماری و شهرسازی شهرداری یزد با بیان این‌ که ارتقای سطح زندگی و افزایش کیفی و کمی خدمات شهرداری مستلزم مشارکت و هم‌افزایی عمومی است، گفت: شیوه‌نامه ساماندهی خیابان‌های مسجد جامع، قیام و میدان امیرچقماق یزد تدوین می‌شود.

پارک "آب و آتش" با سناریوی سفرنامه تعریف شد/ روایت مهرداد مال عزیزی از سناریو‌هایی که در پارک "آب و آتش" اجرا نشد!

مهرداد مال عزیزی معتقد است که معماری بدون آگاهی از ادبیات و سایر هنرها به جای ساخت فضاهایی دوست داشتنی، منجر به سرپناه‌سازی می‌شود و در همین محدوده باقی می‌ماند.

طراحی شهری و شب‌های تاریک تهران / گردش‌‌گری شهری در خاموشی فرو رفته است

نور اندک فضاهای عمومی در شب و عدم وجود امکانات و زیرساخت‌ها برای حضور مردم در چنین فضاهایی از جمله مباحثی است که به نظر می‌رسد، اصراری بر نادیده گرفته شدن، آن وجود دارد.

شهرسازی تاکتیکی و توسعه پیاده‌راه‌ها

یکی از تحولات اخیر در گرایش‌های جدید شهرسازی جهان توجه به حرکت پیاده و پیش‌نیازهای آن به عنوان یک موضوع فراموش شده مهم شهری است. جنبش گسترش فضاهای پیاده‌، نه تنها سیمای کالبدی شهرها را عوض کرده، بلکه در کیفیت زندگی شهری و رفتار اجتماعی و فرهنگ مردم تغییرات نوین ایجاد کرده است.

خلاقیت شهری برای عابران پیاده در لندن

استودیو معماری و طراحی WMB با پیاده‌سازی پروژه ParkedBench در شهر لندن، خیابان‌های این شهر را با پارکلت‌های خوش‌رنگی مزین کرده است که با استفاده از مواد کم‌هزینه و ایجاد نیمکت‌های بدون محدودیت، امکان استراحت عابران را فراهم می‌آورد.

افزایش کیفیت فضاهای شهری از ضروریات توسعه شهری است

تردیدی نیست که افزایش کیفیت فضاهای شهری از ضروریات توسعه و امری لازم است و بر این اساس طی ماه‌های گذشته پیشنهاداتی به کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی زنجان ارائه شده است.

نفس تهران را گرفته‌اند!

کافی است که از سمت کن به سمت کرج بروید تا شاهد برج‌های فراوان و نزدیک به هم که بدون رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی ساخته شده‌اند، باشید. برج‌هایی که بدون تامین سرانه‌های ۷ گانه شهرسازی ایجاد شده‌اند و امروز شهر و منطقه را با مشکلاتی جدی روبرو کرده‌اند.

تجلی فرهنگ ۳۱ استان در پارک ایران کوچک

با هدف حفظ و نشر فرهنگ اقوام ایرانی طرح فضاسازی سبک زندگی و معماری اقوام از شمال تا جنوب ایران در پارک ایران کوچک اجرا خواهد شد.

آشفتگی بصری و لزوم تدوین ضوابط در نماهای شهری

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: تدوین ضوابط جامع و کامل در مورد نمای شهری باید با تغییر اساسی در ضوابط و مقررات و با انجام مطالعات بر ساخت و سازهای فعلی با رویکرد آسیب‌شناسی معضلات کیفی نماهای شهری در همه ابعاد، انجام شود.

برگزاری کارگاه آموزشی پیاده مداری و خودرو محوری در شهرداری مشهد

رییس گروه آموزش و توانمندسازی شهرداری مشهد از برگزاری کارگاه آموزشی پیاده مداری و خودرومحوری، سیاست های مکمل یا ناسازگار با موضوع حمل و نقل و ترافیک و شهرسازی خبر داد.

پروژه احیای خیابان انقلاب تهران؛ خیابانی که به‌ گفت‌وگو میان مردم کمک می‌کند ...

پروژه‌ای که سال ۹۳ در قالب همکاری مشترک میان یک شرکت معماری و سازمان زیباسازی شهر تهران کلید خورد. این پروژه توانست بخشی از نمای بصری خیابان انقلاب، یکی از اصلی‌ترین خیابان‌های پایتخت ایران را تغییر دهد.

چرا بازی کردن کودکان در فضای باز مهم است؟

بازی کردن در زندگی کودکان از ضرورات به شمار می‌رود، ولی با این وجود در شرایط زندگی جدید، کودکانی که در شهر‌ها زندگی می‌کنند با گذشت زمان کمتر به بازی در فضای باز و بیرون از خانه می‌پردازند. این شرایط باعث می‌شود کودکان از مزایای بازی در هوای آزاد که شامل سلامت فیزیکی، ذهنی و احساسات آن‌ها می‌گردد، محروم شوند.

خط آسمان شناسنامه هر شهر است

یک کارشناس شهرسازی گفت: نخستین تصویری که به چشم مخاطب می‌آید و در ذهن او ثبت می‌شود نمایانگر منظر شهری است، این منظر شهری ابعاد مختلفی دارد و در مفهوم عام آن به معنی فرم و ظاهر شهر است.

استفاده از ظرفیت شورایاری‌ها در شناسایی مواضع دارای ظرفیت برای ایجاد میدان پیاده

چهل و نهمین جلسه کمیته معماری و طرح‌های شهری با موضوع ارایه پروژه شناسایی مواضع دارای ظرفیت برای ایجاد میدان پیاده توسط مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران برگزار شد.

آخرین مطالب

نشست "حفاظت و باززنده‌سازی فضاهای تاریخی شهر تهران"

نشست روز جهانی شهرساز در دانشگاه سوره

تاریخچه جهانی گرامیداشت روز شهرسازی

ضربان نامنظم ورود سرمایه به بازار مسکن !

طراحی باغ کودکان

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات نظام مهندسی در طرح‌های بازآفرینی شهری

برگزاری دومین دوره فستیوال معمار شیراز

انتقال پایتخت از تهران دوباره منتفی شد !

بازآفرینی شهری یا ذبح شهر به دست دلالان

شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

داشتن شهر سالم در گرو شهروندان مسئول است

واگذاری 99ساله زمین در طرح ملی مسکن/ اسلامی: به کاسبان زمین نمی‌دهیم

آغاز ثبت طرح اقدام ملی تولید مسکن از 18 آبان / تولید مسکن برای 2 گروه درآمدی کم و متوسط

یادبودهای 17 آبان ماه ...

ملزومات هوشمندسازی شهر چیست؟

ضرورت کنترل و جلوگیری از افزایش جمعیت تهران بر اساس طرح توسعه مجموعه شهری / تقویت کانون‌های اصلی حوزه‌های شهری و شهرهای جدید اولین اقدام مهم برای تمرکززدایی از تهران است

کم‌کاری وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن!

همدان، کلانشهری استراتژیک در غرب ایران

تصویب دستورالعمل طراحی ساختمان بر اساس کیفیت معماری

یادبودهای 13 آبان ماه ...

شانزدهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی

ایرادات پلیس درباره طرح کاهش آلودگی هوا درست است !

تفکیک وزارت راه و شهرسازی، راه خروج مسکن از بحران است

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طرح توسعه و عمران شهر زاهدان را ابلاغ کرد

تذکر در خصوص تاخیر در تکمیل شناسنامه‌های باغات

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد

نیازمند آمار کاربردی هستیم که زمینه‌ساز تصمیم‌سازی باشد / آمار باید به مدیران چشم‌انداز برنامه‌ریزی بدهد / طرح رویش در معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع تهیه شد

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود

یادبودهای 12 آبان ماه ...

پنت هاوس؛ تعریف، مزایا و معایب