آخرین مطالب

اجتماعی - فرهنگی

حمام حاجی رشت گنجینه‌ای رو به نابودی/راهی برای حفظ اصالت معماری ایرانی اسلامی نیست؟!

حمام حاجی رشت همچون بسیاری دیگر از آثار تاریخی این شهر که در سایه غفلت و بی‌کفایتی حال‌وروز خوشی ندارد و نفس‌های آخرش را می‌کشد و شاید به‌زودی دریکی از روزها وقتی‌که از خواب بیدار شدیم خبر ناگوار ریزش این بنای ارزشمند را بشنویم.

بررسی و تحلیل علل شکل گیری حاشیه نشینی/ برنامه های توسعه درایران در سال ۱۳۲۷ آغاز شد، عملا برنامه‌ای آمریکایی بود/ حاشیه‌نشینی محصول نظام سرمایه‌داری است

جهت تحقق گام دوم انقلاب، دربحث ایجاد عدالت در شهرها بازنگری جدی به ساختار، الگوها و ارزش‌های بنیادین شهرسازی معاصر باید داشته باشیم. باید قبول کرد در بحث عدالت در شهر کوتاهی شده است و خروجی اشتباه در فهم عدالت منجربه مشکلات عدیده‌ای شده است که یک مورد آن شدت گرفتن پدیده حاشیه نشینی است.

پیشگیری؛ حلقه مفقوده شهرسازی در کلانشهر مشهد !

صحبت از آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی که می‌شود ناخواسته بسیاری از ما به یاد شهرهای بزرگ و به اصطلاح کلانشهرها می‌افتیم که البته به لحاظ آماری باید گفت آمار جرایم این گونه از شهرها به تناسب جمعیت بالایی که دارند تا حدودی طبیعی است.

راز و رمز‌های شگفت انگیز در دل اهرام باستانی / از تابوت کوچک یک جنین تا برنامه امنیتی عجیب در هرم خوفوی !

اهرام و مقبره‌های باستانی منتشر شده در گوشه و کنار جهان به ما یادآوری می‌کنند که انسان‌ها بدون این ابزار‌ها هم توانسته اند در معماری و ساخت و ساز موفق باشند.

خانه وارطان ثبت ملی شد

خانه وارطان در خیابان طالقانی به دلیل داشتن معماری پهلوی دوم و تعلق این بنا به نام یکی از معماران برجسته ایرانی در فهرست میراث ملی ثبت شده است.

حمام گنجعلیخان، شکوه معماری کرمان

مجموعه تاریخی گنجعلیخان کرمان یکی از بناهای زیبا و تاریخی شهر کرمان به شمار می‌رود که حمام آن با ساختمانی زیبا و آثاری دیدنی، شکوه معماری نیاکان این دیار را به نمایش گذارده است.

احداث گذر آقانورالله نجفی در محدوده بافت تاریخی اصفهان بررسی شد/ برگزاری یکصد و یازدهمین نشست کمیته تخصصی معماری، طراحی‌شهری و بافت‌های واجدارزش

در یکصد و یازدهمین جلسه کمیته تخصصی معماری، طراحی شهری و بافت های واجدارزش به ریاست معاون شهرسازی و معماری، احداث خیابان با عرض بیش از ۱۴ متر، موسوم به گذر آقانورالله نجفی در محدوده بافت تاریخی- مجاورت مسجد شیخ لطف الله اصفهان، بررسی شد.

تعامل میان شهروندان و مدیران شهری چگونه محقق می‌شود؟

یک دکترای شهرسازی گفت: وجود زیرساخت‌های فناورانه، دسترسی شهروندان به شبکه‌های اجتماعی و تعریف ساز و کاری در قالب نظام اطلاعات مدیریت شهری از جمله مهم‌ترین پیش زمینه‌ها برای تسهیل ارتباط بین شهروندان و مدیریت شهری است.

آشنایی با حمام چهار فصل اراک

بنای حمام چهار فصل اراک یکی از زیباترین اثرهای معماری و کاشی کاری ایران در قرون اخیر است و به واسطه ی تزیینات خاص آن، یکی از نمونه های بی مانند معماری ایرانی به شمار میرود.

۸ متر زیر خاک کربلا چه خبر است؟!

در این گزارش به جزئیات کمتر شنیده شده از کشفیات حین گودبرداری در اطراف حرم امام‌ حسین (ع) پرداخته شده و اطلاعات جدیدی درباره این موضوع منتشر شده است.

لوکیشن‌هایی که می‌توانند قلب تپنده گردشگری تهران باشند / نگاهی به خانه‌های قدیمی که در سینما به‌یادماندنی شدند

خانه‌های قدیمی تهران گنجایش جذب مخاطبان و گردشگران و توریست‌ها را دارند، تنها نیازمند صرف زمان و اندکی هزینه هستند تا به دل فراموشی سپرده نشوند.

خانه و موزه مقدم، زیباترین خانه تهران

موزه مقدم یکی از بناهای تاریخی به جا مانده از زمان قاجار است که از نظر تاریخچه، معماری و اشیایی که در آن نگهداری میشوند، ارزش بسیار بالایی دارد.

شهرسازی مشارکتی نیاز مغفول مانده جوامع امروزی

رشد افسارگسیخته شهرها در دهه های اخیر منجر به قدکشیدن آسمان خراش ها و غولهای بتنی شده، نظم و نظام سیما و منظر شهری را دچار آشفتگی کرده و روح زندگی از شهرها را گرفته است این درحالی است که اگر مشارکت شهروندان در شهرسازی لحاظ می شد سرزندگی جای خود را به سنگ و بتن نمی داد.

شورای شهر زنجان از ایده شهروندان برای اجرای طرح سبزه میدان استقبال می‌کند

شهروندان زنجانی متخصصان و گروه‌های دانشگاهی در صورت داشتن نظر و ایده تاثیرگذار و قابل اجرا در چارچوب مصوبه کمیسیون ماده پنج و طرح تایید شده سبزه میدان می توانند با شورای شهر به ویژه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر زنجان در میان بگذارند.

جدایی‌گزینی طبقاتی در محلات به چند پاره شدن جامعه می‌انجامد / شهرسازی و معماری نادرست مردم را به انزوا سوق می‌دهد

یک جامعه‌شناس جدایی‌گزینی طبقاتی در محلات و شهرها را عنصر مهمی در چند پاره شدن جامعه و سوق دادن افراد به سمت انزوا دانست.

توسعه اجتماعی را در شهرهای جدید دنبال می‌کنیم/ "سرزندگی" عمده مساله شهرهای جدید در حوزه اجتماعی است

حسین ایمانی‌جاجرمی با اشاره به اینکه سیاست توسعه اجتماعی را در شهرهای جدید دنبال می‌کنیم، "سرزندگی" را عمده مساله این شهرها در حوزه اجتماعی خواند و گفت: ایجاد و تقویت زیرساخت‌های اجتماعی و برگزاری رویدادهای فرهنگی از اقداماتی است که به این منظور در شهرهای جدید به صورت جدی دنبال می‌شود.

بافت‌های آسیب‌زایی که موجب بروز ناهنجاری‌های اجتماعی می‌شود

یک کارشناس شهرسازی گفت: پس از شکل‌گیری سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌ای، تنها رسالت مدیران و جامعه شهری حمایت روانی و اجتماعی از ساکنان این مناطق و تشکیل سازمان‌های مردم نهاد به منظور ایجاد شغل برای سرپرستان خانوارها است.

معرفی مساجد ایران از قدیمی ترین تا زیباترین ها

پس از ورود اسلام به ایران و تغییراتی که در نظام اجتماعی و سیاسی کشور صورت گرفت، هنر معماری ایرانیان نیز با تغییراتی همراه شد. با اینکه تا پیش از آن نیز ایرانیان در معماری و مهندسی سرآمد دیگر ملل بودند. اما با ورود اسلام، به جای آتشکده های زرتشتی، مساجد در جای جای جامعه سر برآورند و مناره هایشان سقف آسمان را شکافت!

کرمانی‌ها خانه «قبله عالم» را به حال خود رها کردند!

نام اولش «آقا غلامعلی قبله عالم» بود،خانه‌ای ارزشمند که اوایل دوره قاجار در کرمان ساخته شد، در دو حیاط و با تزئینات و روش‌های خاص معماری ساخته شد، اما حالا که دست چهارمین مالک رسیده، بعد از کمی مرمت، به حال خود رها شده تا ...

٨۷ هزار هکتار از اراضی شهر بلاتکلیف است/آنچه ایراد دارد "بدشهرنشینی" است

رئیس کمیسیون شهرسازی و عمران شورای شهر مشهد گفت: به دلیل نبود طرح جامع با زمین‌ها به‌صورت موردی و با تشخیص‌های فردی برخورد می‌شود که منجر شده ۸۷ هزار هکتار از زمین‌های ما فاقد سند باشد.

شهر یادگیرنده از راهکارهایی است که می‌تواند مردم را برای مشارکت آماده کند

زهره داوودپور با بیان اینکه بحث شهرهای یادگیرنده با هدف ایجاد گفت‌و‌گو بین شهروندان، مشارکت مردمی، بسیج منابع و تجهیز شهر برای یاد گرفتن و یاد دادن مطرح می‌شود، گفت: شهر یادگیرنده یکی از راهکارهایی است که می‌تواند مردم را برای مشارکت آماده کند.

اجتماع شهری پایدار چگونه محقق می‌شود؟

یک کارشناس شهرسازی گفت: جوامع پایدار جوامعی است که شهروندان ساکن در آن نسبت به محیط سکونت خود احساس مسئولیت می‌کنند، این شهروندان روحیه مطالبه‌گری دارند و در مقابل محیط شهری و یا محیط غیر شهری دغدغه مند هستند.

توقف در گذر؛ آری یا خیر؟!

عبور از میدان جهانی نقش‌جهان و احساس تعلیقی که این میدان، با عناصر معماری چهارگانه‌اش در آدمی ایجاد می‌کند، پیوند با گذشته‌ای است که جهان به شکوه آن تعظیم کرده اما کمی آن‌طرف‌تر از این میراث شاهکار، درست در ضلع شرق میدان نقش‌جهان و پشت مسجد شیخ‌ لطف‌الله، به‌جای عبور از کوچه‌پس‌کوچه‌های تاریخی و دیدن خانه‌هایی که از گذشته برجای‌مانده‌اند، با خانه‌های تخریب‌شده و نیمه تخریب و سطوح صاف و گاه مملو از خاک مواجه می‌شویم که به محلی برای پارکینگ اتومبیل‌ها تبدیل‌شده‌ است و به‌این‌ترتیب، درمی‌مانیم که شکوه میدان نقش‌جهان را وصف کنیم یا تخریب و فضای مشمئزکنندۀ پشت میدان را؟ صحبت از گذری به نام آقانورالله نجفی است.

آخرین مطالب

نشست "حفاظت و باززنده‌سازی فضاهای تاریخی شهر تهران"

نشست روز جهانی شهرساز در دانشگاه سوره

تاریخچه جهانی گرامیداشت روز شهرسازی

ضربان نامنظم ورود سرمایه به بازار مسکن !

طراحی باغ کودکان

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات نظام مهندسی در طرح‌های بازآفرینی شهری

برگزاری دومین دوره فستیوال معمار شیراز

انتقال پایتخت از تهران دوباره منتفی شد !

بازآفرینی شهری یا ذبح شهر به دست دلالان

شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

داشتن شهر سالم در گرو شهروندان مسئول است

واگذاری 99ساله زمین در طرح ملی مسکن/ اسلامی: به کاسبان زمین نمی‌دهیم

آغاز ثبت طرح اقدام ملی تولید مسکن از 18 آبان / تولید مسکن برای 2 گروه درآمدی کم و متوسط

یادبودهای 17 آبان ماه ...

ملزومات هوشمندسازی شهر چیست؟

ضرورت کنترل و جلوگیری از افزایش جمعیت تهران بر اساس طرح توسعه مجموعه شهری / تقویت کانون‌های اصلی حوزه‌های شهری و شهرهای جدید اولین اقدام مهم برای تمرکززدایی از تهران است

کم‌کاری وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن!

همدان، کلانشهری استراتژیک در غرب ایران

تصویب دستورالعمل طراحی ساختمان بر اساس کیفیت معماری

یادبودهای 13 آبان ماه ...

شانزدهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی

ایرادات پلیس درباره طرح کاهش آلودگی هوا درست است !

تفکیک وزارت راه و شهرسازی، راه خروج مسکن از بحران است

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طرح توسعه و عمران شهر زاهدان را ابلاغ کرد

تذکر در خصوص تاخیر در تکمیل شناسنامه‌های باغات

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد

نیازمند آمار کاربردی هستیم که زمینه‌ساز تصمیم‌سازی باشد / آمار باید به مدیران چشم‌انداز برنامه‌ریزی بدهد / طرح رویش در معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع تهیه شد

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود

یادبودهای 12 آبان ماه ...

پنت هاوس؛ تعریف، مزایا و معایب