آخرین مطالب

معماری ایرانی

تغییر معماری مدارس به سمت ساخت "مدارس بزرگ و بانشاط"

سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اعلام‌کرد: تغییر رویکرد در معماری فضاهای آموزشی و رفتن به سمت ساخت مدارس بزرگ و با نشاط با رویکرد مدیریت سبز از سیاست‌های در دست اجرا است.

مجیر؛ خانه پدرسالار !

ارمغان قدم زدن در خانه «مجیر»، آشنایی با معماری ایرانی-اروپایی و بازدید از موزه مشاهیر خمینی‌شهر است.

به‌دنبال احیای معماری ایرانی در دانشگاه هستیم/فارغ‌التحصیلان رشته‌های معماری دانش کافی ندارند!

رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر، مهمترین ویژگی این دانشکده را وجود هیئت علمی جوان و پویا در آن دانست و گفت: به این دلیل ارتباط خوبی که میان استاد و دانشجو در این دانشکده برقرار است، توانسته‌ایم تاب‌آوری خوبی در برابر مشکلات داشته باشیم و درصدد رفع آنها برآییم.

ساخت مدارسی با سازه‌های توپی/ مدارس کپری برچیده نمی‌شوند

رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور از بهینه سازی و متناسب سازی مدارس کپری خبر داد و گفت: کپر جزئی از معماری منطقه است، به دنبال کپرزدایی نیستیم بلکه باید سازه‌های مناسبی را جایگزین کنیم.

جایزه معماری و شهرسازی زمینه‌ساز معرفی هنر و معماری اصفهان

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: رویداد جایزه معماری و شهرسازی اصفهان زمینه‌ساز معرفی هرچه بیشتر گنجینه هنر و معماری شهر در سطح ملی و بین المللی و توسعه اقتصاد شهری با اثر مثبت بر رونق گردشگری، بستری جهت شناسایی و معرفی نوآوری‌ها و استعداهای موجود است.

معماری گذشته هنوز قادر به تکلم در فضای امروز است / معماری مدرن دغدغه ریشه‌های تاریخی فرهنگ و هنر ندارد / روایت فرامرز پارسی از ساختارهای معماری گذشته و امروز

فرامرز پارسی معتقد است که بین زبان و معماری ساختارهای مشترکی وجود دارد که سبب شده این دو از یکدیگر تاثیرپذیر باشند.

گفتمان امروز معماری هیچ ایده‌ای درباره باغ‌های ایرانی ندارد / روایت در باغ ایرانی متفاوت است !

شهرام گل امینی معتقد است که گفتمان امروز معماری ما هیچ ایده و دیدگاهی درباره باغ‌های ایرانی ندارد بنابراین با تقلید صرف، استفاده از این مفهوم در فضاهای شهری، بی‌فایده است.

مسجد فضای مناسبی برای تألیف به معمار می‌دهد / معماری ایرانی با جوهره درونی بنا تعریف می‌شود / روایت شهاب‌الدین ارفعی از نگاه حاکم بر ساخت مساجد

شهاب‌الدین ارفعی از جمله معمارانی است که اعتقاد دارد، مسجدسازی فضای مناسبی برای تألیف و نگاهی فراتر از زندگی روزمره را به معمار می‌دهد.

سردرگمی معماری امروز ایران !

معماری و شهر سازی بیان کننده نحوه اندیشه، جهان بینی، باورها، اعتقادات مذاهبی و فرهنگی و در یک کلام سبک زندگی جامعه است.

معماری امروز برای تعالی به فضایی شفاف و گفت‌وگو محور نیاز دارد

حمزه‌نژاد در گفت‌وگو با مهر ضمن معرفی کتاب‌های در دست انتشار خود گفت که مفهوم هویت در معماری معاصر جهان اسلام تعریف نشده است. تعالی معماری امروز ایران منوط به ایجاد فضایی گفت‌وگو محور است.

هنر اسلامی بسیار پیچیده است و به معناشناسی نیاز دارد/ ایران نتوانسته از گنجینه‌های هنری خود بهره‌برداری مناسبی کند !

استاد دانشگاه خنت بلژبک معتقد است: هنر اسلامی در ایران محوریت متفاوتی با سایر سرزمین‌های اسلامی دارد و ایران اثر بسیار زیادی بر انواع هنرهای تجسمی و معماری در گونه‌های مختلف هنر اسلامی داشته با این حال هنوز نتوانسته از این ظرفیت بزرگ خود، بهره لازم را ببرد.

باید اصفهان را به عنوان یک ثروت ملی دید

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه جایزه معماری اصفهان می تواند جریان پایدار برای ارتقای معماری در کشور باشد، گفت: باید اصفهان را به عنوان یک ثروت ملی دید.

اکثر معماری معروف جهان ترجمه معماری اصفهان است

رئیس مدرسه عالی معماری پاریس با بیان اینکه معماری اصفهان همیشه در طول تاریخ در آثار معماران، تاریخ نگاران و نقاشان معروف جهان از اهمیت خاصی برخوردار بوده است، گفت: نمی توان از این نکته غافل شد که بسیاری از آثار معروف معماری جهان برگرفته از ترجمعه معماری اصفهان بوده است.

چرا «جیپ» ثبت ملی شد؟

وارطان هوانسیان معمار ارمنی‌تبار اهل ایران بود. او که از مدافعان سرسخت معماری مدرن در ایران به‌شمار می‌آمد طی سال‌ها فعالیت تخصصی، ساختمان‌های ارزنده‌ای در کوچه و خیابان‌های تهران از خود به یادگار گذاشت.

تاریخ شفاهی معماری مساجد ایرانی در برسیان

بارها گفته شده شرق اصفهان به مانند بهشتی گم‌شده است، این تعبیر شاید زیباترین و دقیق‌ترین آن‌ها باشد چراکه شرق به راستی بهشتی است از تاریخ، معماری، طبیعت و البته مردم؛ "روستای برسیان" یکی از صدها جاذبه دیدنی این بخش از اصفهان است.

موضوع ستاره‌های معماری ما دیده شدن در خارج‌ از مرزها است / برخی معماران فرمالیست نخوانده، فرمالیستی عمل می‌کنند!

کاوه بذرافکن معتقد است که موضوع بسیاری از ستاره‌های معماری امروز کشور مدیوم ایران نیست و صرفاً تلاش‌ها برای بهتر دیده شدن در خارج از مرزهاست.

بستری برای حضور معماران جوان نیست / روایت امیرحسین حاجی‌زاده از سرخوردگی معماران نسل جوان !

حاجی‌زاده معتقد است که در فضای کنونی ایران بستری برای حضور و معرفی استعدادهای معماران جوان به جز فضای مجازی و پروژه‌های شخصی نیست و این امر موجب سرخوردگی این نسل شده است.

معماری امروز زبان مشترک ندارد / معماری گذشته بهترین پاسخ را به شرایط اقلیمی داده است / روایت علی کیافر از معضلات شهرسازی و معماری در ایران

علی کیافر معتقد است که یکی از عمده‌ترین مشکلات معماری و شهرسازی امروز ایران، نبود زبان مشترک و آگاهی از مفاهیم بنیادین است.

معماری امروز به منفعت و قدرت گره خورده است / معماری معاصر ایران تمایلات و تحرکات جالبی داشته است

محمد محمدزاده معتقد است که معماری و شهرسازی امروز ایران دوران افول خود را در تاریخ کنونی از سر می‌گذراند زیرا اساسا اندیشه و کند و کاو عمیقی در این بخش به وجود نمی‌آید.

اختراع ایرانیان باستان که به فراموشی سپرده شد/ ارتقای کیفیت محیط زیست با اجرای بام سبز

ایده باغچه های روی سقف و کشت بر روی آن توسط ایرانی ها در ۲۵۰۰ سال پیش و بر روی بام زیگورات به کار گرفته شده است و تا ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح توسط مردم بابل در باغ های معلق بابل ساخته شده بود. در قرون وسطی و رنسانس نیز در فرانسه و ایتالیا گونه هایی از باغ بام به وجود آمد که اکثراً توسط دولت و در ساختمان های عمومی شکل می گرفت.

معماری امروز دچار یک بحران هویتی است / نگاه جامعه معماری به گذشته صرفاً یک حس نوستالوژیک است / قضاوت در جامعه معماری ایران یک امر اخلاقی است نه حرفه‌ای

شهرام گل امینی معتقد است که معماران جوان ایرانی نگاهی تاریخی به گذشته ندارند و شاید به همین خاطر آن‌ها تاریخ را متوقف شده، می‌بینند.

محله گردی در دیار خانه‌های تاریخی/ اینجا آرامش و رنگ موج می‌زند

زیبایی‌های معماری ایرانی- اسلامی را در خانه‌های تاریخی بروجرد می‌توان به تماشا نشست؛ خانه‌هایی با پنجره‌های رنگی، حیاط دل‌باز، حوض آبی و آسمانی آبی‌تر؛ اینجا آرامش و رنگ موج می‌زند.

آخرین مطالب

نشست "حفاظت و باززنده‌سازی فضاهای تاریخی شهر تهران"

نشست روز جهانی شهرساز در دانشگاه سوره

تاریخچه جهانی گرامیداشت روز شهرسازی

ضربان نامنظم ورود سرمایه به بازار مسکن !

طراحی باغ کودکان

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات نظام مهندسی در طرح‌های بازآفرینی شهری

برگزاری دومین دوره فستیوال معمار شیراز

انتقال پایتخت از تهران دوباره منتفی شد !

بازآفرینی شهری یا ذبح شهر به دست دلالان

شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

داشتن شهر سالم در گرو شهروندان مسئول است

واگذاری 99ساله زمین در طرح ملی مسکن/ اسلامی: به کاسبان زمین نمی‌دهیم

آغاز ثبت طرح اقدام ملی تولید مسکن از 18 آبان / تولید مسکن برای 2 گروه درآمدی کم و متوسط

یادبودهای 17 آبان ماه ...

ملزومات هوشمندسازی شهر چیست؟

ضرورت کنترل و جلوگیری از افزایش جمعیت تهران بر اساس طرح توسعه مجموعه شهری / تقویت کانون‌های اصلی حوزه‌های شهری و شهرهای جدید اولین اقدام مهم برای تمرکززدایی از تهران است

کم‌کاری وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن!

همدان، کلانشهری استراتژیک در غرب ایران

تصویب دستورالعمل طراحی ساختمان بر اساس کیفیت معماری

یادبودهای 13 آبان ماه ...

شانزدهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی

ایرادات پلیس درباره طرح کاهش آلودگی هوا درست است !

تفکیک وزارت راه و شهرسازی، راه خروج مسکن از بحران است

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طرح توسعه و عمران شهر زاهدان را ابلاغ کرد

تذکر در خصوص تاخیر در تکمیل شناسنامه‌های باغات

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد

نیازمند آمار کاربردی هستیم که زمینه‌ساز تصمیم‌سازی باشد / آمار باید به مدیران چشم‌انداز برنامه‌ریزی بدهد / طرح رویش در معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع تهیه شد

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود

یادبودهای 12 آبان ماه ...

پنت هاوس؛ تعریف، مزایا و معایب