آخرین مطالب

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد مناسبت ها و همایش ها

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد

  بزرگنمایی:

معمار شهر - به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی، این شرکت در مراسم چهارمین دوره جایزه بین‌المللی خشت طلایی تهران که با حضور جمعی از مقامات کشوری و مدیران شهری در برج میلاد برگزار شد، در بخش مرمت، احیا و بازنده سازی بنای تاریخی خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور موفق به کسب مقام شایسته تقدیر شد.
علیرضا آقایی، مدیر عامل شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری تهران در حاشیه این مراسم با تاکید براینکه احیا و باز زنده سازی خانه مشاهیر و نخبگان، زنده نگه داشتن وجوه تاریخی زندگی هنرمندان و همچنین ترویج ارزش‌ها و اندیشه‌های نخبگان هنر و ادبیات بخشی از اهداف مرمت و احیای خانه موزه جلال ال احمد و سیمین دانشور به شمار می‌آید، گفت: توسعۀ فضا‌های فرهنگی منشأ اثرگذاری در جامعه بوده و به ارتقای سطح عمومی فرهنگ ااقشار مختلف کمک می‌کند.
وی ایجاد نشانه‌های شهری با اتکا به باور‌ها و ارزش‌های جامعه را بسیار حایز اهمیت برشمرد و افزود: خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور در برگیرنده آثار پژوهشی، یادمان ها، هدایا، دست نوشته ها، کتب و مجلات، تصاویر و فیلم‌ها و گفتگو‌ها و دیگر آثار مادی و معنوی مرتبط با این دو چهره ادبی است که توسط ادیبان، فرهیختگان، نزدیکان، آشنایان و دوستان جلال و سیمین در اختیار این مجموعه قرار گرفته است.
به گفته مدیر عامل شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری تهران، این آثار به صورت یکپارچه، منسجم و متمرکز به پویشگران ادبی و علمی و همچنین بازدیدکنندگان عمومی و علاقمندان به جلال آل احمد و سیمین دانشور، امکانات وسیعی را جهت آشنایی، شناخت شخصیت و دیدگاه‌های این دو بزرگوار ارایه می‌دهد.
گفتنی است خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور بی شک نمونه‌ای از یک خانه موزه کامل با ویژگی‌های مورد انتظار بوده و از جمله آثار کالبدی و تاریخی هویت ساز در بافت اجتماعی و کالبدی شهر تهران است، که به دلایل متعددی از جمله سابقه ساکنین آن و نقش انگیزی ایشان در زمینه فرهنگ و سیاست تاریخ معاصر ایران دارای برجستگی و اهمیت خاصی است. نحوه بنای این خانه توسط جلال آل احمد و تاریخ و کیفیت و برهه زمانی شکل گیری کالبدی آن که با تاریخ نگاری و خاطره نویسی و نامه نگاری‌های جلال برای سیمین همراه شده است، مجموعه ارزشمندی را از تاریخ و سابقه تاریخی در دسترس علاقه‌مندان قرار داده و اهمیت پرداختن به موضوع احیا و باز زنده سازی این خانه و در پی آن متمایز ساختن نقش جلال و سیمین بر فرآیند‌های فرهنگی و سیاسی عصر معاصر را دو چندان می‌سازد.
بر اساس این گزارش چهارمین دوره جایزه بین‌المللی خشت طلایی تهران با شعار ایجاد «شهر‌هایی هوشمند، تاب‌آور و زیست‌پذیر برای همه» به مناسبت روز جهانی شهرها، با همکاری سازمان‌های تخصصی بین‌المللی همانند برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد، متروپولیس یا انجمن کلان‌شهر‌های مهم جهان، انجمن طراحان و برنامه‌ریزان شهری و منطقه‌ای یا ISOCARP و مجمع شهرداران آسیایی AMF برگزار شد.
در این رویداد حدود 200پروژه و تجربه شهری از داخل کشور و بیش از 300 پروژه و تجربه از سایر شهر‌های جهان مشارکت کرده‌اند که بیشتر آن‌ها در حوزه معماری، شهرسازی، میراث فرهنگی و بازآفرینی شهری است.
لازم به ذکر است برخی از آثار شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری تهران از جمله سراسر نمای مقاومت و باغ موزه قصر نیز در دوره‌های گذشته جایزه جهانی خشت طلایی موفق به دریافت لوح تقدیر و خشت طلایی شدند.

ایرج شهین باهر، شهردار تبریز در حاشیه برگزاری این مراسم در گفتگو با «صما» اظهار داشت: طرح ساماندهی میدان ساعت تبریز با عنوان «حیات مدنی در حیاط شهری» در دبیرخانه جایزه خشت طلایی بررسی و در همایش به عنوان یکی از طرح های برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت.

وی در مورد نوسازی بافت فرسوده تبریز گفت: برنامه هایی که از گذشته برای نوسازی بافت فرسوده تدوین شده اند، کارایی لازم را ندارند چرا که با پارامترها بر اساس نظر دستگاه های اداری تدوین شده و ساکنان بافت فرسوده امکان اجرای آن را ندارند.

شهردار تبریز ادامه داد: قطعا فردی که در محدوده بافت فرسوده زندگی می کند، توانایی پرداخت اقساط و شرایط امکان اجرای طرح را ندارد.

وی در ادامه به طرح شهرداری تبریز اشاره و خاطر نشان کرد: در تبریز در حال اجرای طرحی هستیم که بر اساس آن اقدام به تملک و خرید بافت فرسوده به قیمت روز از ساکنان می کنیم و در مرحله بعد عملیات تخریب و آواربرداری به طور کامل انجام می شود؛ به گونه ای که در نهایت زمین مورد نظر که حدود 5/2 هکتار می باشد، به قطعات مختلف جهت فروش تقسیم می شود.

شهین باهر افزود: تملک بافت فرسوده علاوه بر اینکه می تواند باعث استقبال سرمایه گذاران از زمین های آماده شود، درآمد خوبی را هم نصیب شهرداری می کند. چرا که اولا شهرداری با خرید املاک فرسوده و تخریب و آماده سازی برای فروش به سرمایه گذاران می تواند تا 200 درصد سود نصیب شهرداری کند و از طرف دیگر وقتی سرمایه گذاران و سازندگان اقدام به ساخت و ساز می کنند، از ناحیه صدور پروانه هم برای شهرداری درآمد کسب می شود. بنابراین این طرح هم برای مردم و هم برای شهرداری به نوعی برد - برد به حساب می آید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نشست "حفاظت و باززنده‌سازی فضاهای تاریخی شهر تهران"

نشست روز جهانی شهرساز در دانشگاه سوره

تاریخچه جهانی گرامیداشت روز شهرسازی

ضربان نامنظم ورود سرمایه به بازار مسکن !

طراحی باغ کودکان

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات نظام مهندسی در طرح‌های بازآفرینی شهری

برگزاری دومین دوره فستیوال معمار شیراز

انتقال پایتخت از تهران دوباره منتفی شد !

بازآفرینی شهری یا ذبح شهر به دست دلالان

شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

داشتن شهر سالم در گرو شهروندان مسئول است

واگذاری 99ساله زمین در طرح ملی مسکن/ اسلامی: به کاسبان زمین نمی‌دهیم

آغاز ثبت طرح اقدام ملی تولید مسکن از 18 آبان / تولید مسکن برای 2 گروه درآمدی کم و متوسط

یادبودهای 17 آبان ماه ...

ملزومات هوشمندسازی شهر چیست؟

ضرورت کنترل و جلوگیری از افزایش جمعیت تهران بر اساس طرح توسعه مجموعه شهری / تقویت کانون‌های اصلی حوزه‌های شهری و شهرهای جدید اولین اقدام مهم برای تمرکززدایی از تهران است

کم‌کاری وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن!

همدان، کلانشهری استراتژیک در غرب ایران

تصویب دستورالعمل طراحی ساختمان بر اساس کیفیت معماری

یادبودهای 13 آبان ماه ...

شانزدهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی

ایرادات پلیس درباره طرح کاهش آلودگی هوا درست است !

تفکیک وزارت راه و شهرسازی، راه خروج مسکن از بحران است

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طرح توسعه و عمران شهر زاهدان را ابلاغ کرد

تذکر در خصوص تاخیر در تکمیل شناسنامه‌های باغات

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد

نیازمند آمار کاربردی هستیم که زمینه‌ساز تصمیم‌سازی باشد / آمار باید به مدیران چشم‌انداز برنامه‌ریزی بدهد / طرح رویش در معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع تهیه شد

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود

یادبودهای 12 آبان ماه ...

پنت هاوس؛ تعریف، مزایا و معایب

بلندترین آسمان‌خراش‌های جهان کدامند؟

یادبودهای 11 آبان ماه ...

درباره زاهاحدید: نابغه و معمار برجسته جهان معاصر

روش‌هایی برای حرفه‌ای شدن در عکاسی معماری

تغییر معماری مدارس به سمت ساخت "مدارس بزرگ و بانشاط"

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

«معماری معاصر مساجد» بررسی می‌شود

حمام حاجی رشت گنجینه‌ای رو به نابودی/راهی برای حفظ اصالت معماری ایرانی اسلامی نیست؟!

بررسی لایحه «حدود اختیارات شوراهای معماری مناطق» تا پایان آبان

لزوم بروزرسانی تعرفه جرائم تخلفات ساختمانی در فردیس

یادبودهای 10 آبان ماه ...

برگزاری نشست "شهر هوشمند، شهر سرزنده" در دانشگاه هنر

نقد پژوهشی با موضوع "معرفی سند سیاست ملی شهری ایران"

بنای تاریخی "ارباب علی یوسف‌زاده" تخریب شد / نگاهی به روند تخریب بناهای تاریخی از اصفهان و کرمان تا یزد و قم

خلاقیت در تمامی شهرها الگوی ثابتی ندارد

بررسی چگونگی تامین پارکینگ در محدوده مرکزی شهر

بررسی و تحلیل علل شکل گیری حاشیه نشینی/ برنامه های توسعه درایران در سال 1327 آغاز شد، عملا برنامه‌ای آمریکایی بود/ حاشیه‌نشینی محصول نظام سرمایه‌داری است

پیشگیری؛ حلقه مفقوده شهرسازی در کلانشهر مشهد !