آخرین مطالب

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود وزارت راه و شهرسازی

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود

  بزرگنمایی:

معمار شهر - به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در مراسم گرامیداشت روز آمار که با حضور معاونان و همچنین رییس مرکز آمار ایران در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: ضرورت دارد تا به نحو شایسته‌ای به توسعه پایدار توجه و تاکید داشته باشیم و توسعه متوازن را در دستور کار قرار دهیم.  

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: توسعه پایدار رخ نمی‌دهد مگر آنکه توسعه کشور را از الگوهای تقاضامحوری و پیچش‌های محلی به برنامه محوری تغییر دهیم. بدین معنا که در صورت تحقق برنامه محوری شاهد توسعه متوازن در کشور خواهیم بود.  

اسلامی تصریح کرد: در صورتیکه برنامه محوری در دستور کار قرار بگیرد توسعه متوازن رخ می دهد و در عین حال، اولویت ها و نیازهای واقعی شناسایی شده و منابع برای رشد برنامه ها، به هنگام و متوازن ارایه خواهد شد.  

عضو کابینه دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: وقتی برنامه محوری در دستور کار نباشد و تقاضامحوری ملاک عمل قرار بگیرد هر کسی که پیگیری قوی تری داشت سهم بیشتری خواهد داشت و این مبنای بی عدالتی و عدم توجه به توسعه  متوازن خواهد بود که به شدت با آن مخالف هستیم و جلوی این روند نادرست را می گیریم.  

تاکید بر نقش برنامه‌محوری و برنامه‌ریزی در طرح‌های مختلف توسعه‌ای کشور 

سیاستگذاری حوزه راه و شهرسازی کشور ضمن تاکید مجدد بر نقش برنامه محوری در شناسایی نیازهای مردم و حل مشکلات و مسائل کشور، گفت: برنامه‌ریزی نیازمند آمار و اطلاعات پایش شده است. این آمار به صورت تحلیلی و همچنین ثبت مبنا قابل دستیابی و احصاست که باید ملاک‌عمل برنامه‌ریزی برای طرح‌های مختلف باشد.  

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در برنامه ای که در بدو ورود خود به وزارت راه و شهرسازی ارایه کردم تاکید داشتم که از آنجاییکه وزارتخانه راه و شهرسازی به طور مستقیم با زندگی مردم در ارتباط است باید جهت گیری هایی که در نظام توسعه این بخش انجام می شود برنامه محور و بر اساس اقتضائات توسعه ای کشور و زندگی مردم تنظیم شود.  

به گفته اسلامی، حیات و تحقق طرح های سازمانی وزارت راه و شهرسازی و عیار کیفی فعالیت های همکاران بخش های مختلف این وزارتخانه در تحقق  طرح ها بیش از گذشته خود را در تحلیل و ارایه آمار و اطلاعات به روز و واقعی نمایان می کند و به همین جهت آمار و اطلاعات درست باید مبنای فعالیت های پیش رو باشد.  

وی با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی نیازمند تعهد و هوشمندی سازمانی است، تصریح کرد: باید وزارتخانه راه و شهرسازی به وزارتخانه ای هوشمند تبدیل شود و تحقق این مهم با پایدارسازی آماری محقق خواهد شد.  

تاکید بر اصلاح فرآیندها

وزیر راه و شهرسازی در عین حال بر اصلاح فرآیندها تاکید دوباره‌ای کرد و توضیح داد: در وزارتخانه راه و شهرسازی انواع و اقسام سامانه‌ها، تعریف و ایجاد شده که باید یکپارچه و نظام‌مند شده و توسعه یابد.  

اسلامی تصریح کرد: باید ساماندهی اساسی در آمار و اطلاعات ثبتی در وزارتخانه راه و شهرسازی انجام بگیرد. بدین‌معنا، مواردی که به صورت دستی در سامانه‌های مختلف وارد می‌شود علاوه بر یکپارچه شدن باید به صورت مکانیزه و هوشمند شود.  

وی ساماندهی، یکپارچه شدن و همچنین به روزآوری آمارها را در حوزه شهرسازی و در تهیه طرح‌های جامع شهری، ضروری دانست و بر آن تاکید کرد.  

عضو کابینه دولت دوازدهم گفت: اگر سرانه‌ها و آمارها واقعی، به‌روز و صحیح باشند مصوبات شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، طرح جامع مسکن و دیگر طرح‌های راهسازی و حمل و نقل بر اساس تقاضای واقعی و رو به رشد خواهند بود و برنامه‌ها بر اساس نیازهای واقعی در دستور کار قرار خواهند گرفت و در عین حال شاهد رشد کمی و کیفی در تمامی حوزه ها خواهیم بود.  

اسلامی تاکید کرد: بدون سیاست پابرجا و برنامه مدون، توسعه پایدار ایجاد نخواهد شد. اگر نوسان وجود داشته باشد و تغییر مسیرهای مداوم صورت بگیرد توسعه پایدار محقق نمی‌شود.  

وی با ارایه نمونه‌ای خاطرنشان کرد: چنانچه حمل و نقل هوایی در نظام جامع آماری اجرا شود، بر اساس تقاضامحوری و اقتضائات جامعه است و شاهد تضاد در برنامه ریزی ها و نیازهای جامعه نخواهیم بود.  

اسلامی  در عین حال گفت: در صورت برنامه محوری، از ظرفیت های موجود در وزارت راه و شهرسازی به صورت عادلانه تری استفاده می شود و نظام بهینه ای ایجاد خواهد شد که هم مزیت اقتصادی بهره برداران را مدنظر قرار می دهد و هم برای مردم رفاه ایجاد خواهد کرد.  

وزیر راه و شهرسازی، تنش‌ها و مشکلات متعدد سال‌های گذشته را به نبود برنامه‌محوری مرتبط دانست و افزود: برنامه، آمار و نظام برنامه‌ریزی برای مدیران ارشد و حتی میانی به عنوان بشیر و نذیر است. بدین‌معنا با ارایه آمار واقعی و به روز، مدیران ارشد به جای سوزندان فرصت‌ها و تحلیل منابع، اهداف توسعه واقعی را محقق خواهند کرد و در آن راستا گام برمی‌دارند.  

اسلامی تصریح کرد: نیاز است تا مدیران وزارتخانه راه و شهرسازی در جهت توسعه برنامه محوری حرکت کنند و از آمار و اطلاعات پایش شده در جهت توسعه محوری، گام بردارند.   

وی به تکالیف سازمانی وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و با ارایه نمونه‌ای گفت: در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بنادر کشور و همچنین سایر بخش ها باید اطلاعات در سامانه آمار ثبت شوند و هیچگونه تاخیری در این خصوص پذیرفته نیست.  

اسلامی خطاب به سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه ها و همچنین فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) اعلام کرد: باید اهتمام بیشتری از سوی سازمان ها و شرکت ها در جهت ثبت اطلاعات آماری در سامانه آمار وجود داشته باشد و اینکار باید هرچه سریعتر انجام شده و اطلاعات و آمار به سامانه آمار وزارتخانه منتقل شده و به روزرسانی انجام شود تا به صورت جامع مورد بهره برداری قرار بگیرد.  

وزیر راه و شهرسازی در خصوص راه اندازی سامانه املاک و اسکان و اهمیتی که این سامانه برای ثبت آمار دقیق خانه های خالی دارد، گفت: درست است که قانونگذار به درستی وزارت راه و شهرسازی را برای راه اندازی سامانه املاک و اسکان انتخاب نکرده است زیرا تمامی اطلاعات راه اندازی سامانه در اختیار این وزارتخانه نیست و کاری فراوزارتخانه ای محسوب می شود. اما در عین حال با توجه به اینکه قانون این تکلیف را برعهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته است باید هرچه سریعتر اینکار توسط وزارت راه و شهرسازی و با همکاری سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه های مرتبط انجام شود.  

اسلامی افزود: امیدواریم تحولی که در ساختار آمار و برنامه‌ریزی در وزارتخانه راه و شهرسازی ایجاد شده ادامه یابد و بتوان تراز وزارتخانه را در ارایه آمار و اطلاعات درست به تراز برنامه محوری حداکثری برسانیم.  

وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در سال‌های گذشته اقدامات به صورت واگرا انجام می‌شد اما امسال به صورت همگرا دنبال می شود. امسال اولین سالی است که وزارت راه و شهرسازی لایحه مدون و جامعی را برای لایحه بودجه سال 99 به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده است.

وی گفت: مطمئن هستیم با همگرایی و یکپارچگی که در قالب برنامه ارایه کردیم می‌توانیم بخشی از این تفکرات، ایده ها و برنامه محوری داریم از این طریق دنبال کنیم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نشست "حفاظت و باززنده‌سازی فضاهای تاریخی شهر تهران"

نشست روز جهانی شهرساز در دانشگاه سوره

تاریخچه جهانی گرامیداشت روز شهرسازی

ضربان نامنظم ورود سرمایه به بازار مسکن !

طراحی باغ کودکان

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات نظام مهندسی در طرح‌های بازآفرینی شهری

برگزاری دومین دوره فستیوال معمار شیراز

انتقال پایتخت از تهران دوباره منتفی شد !

بازآفرینی شهری یا ذبح شهر به دست دلالان

شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

داشتن شهر سالم در گرو شهروندان مسئول است

واگذاری 99ساله زمین در طرح ملی مسکن/ اسلامی: به کاسبان زمین نمی‌دهیم

آغاز ثبت طرح اقدام ملی تولید مسکن از 18 آبان / تولید مسکن برای 2 گروه درآمدی کم و متوسط

یادبودهای 17 آبان ماه ...

ملزومات هوشمندسازی شهر چیست؟

ضرورت کنترل و جلوگیری از افزایش جمعیت تهران بر اساس طرح توسعه مجموعه شهری / تقویت کانون‌های اصلی حوزه‌های شهری و شهرهای جدید اولین اقدام مهم برای تمرکززدایی از تهران است

کم‌کاری وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن!

همدان، کلانشهری استراتژیک در غرب ایران

تصویب دستورالعمل طراحی ساختمان بر اساس کیفیت معماری

یادبودهای 13 آبان ماه ...

شانزدهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی

ایرادات پلیس درباره طرح کاهش آلودگی هوا درست است !

تفکیک وزارت راه و شهرسازی، راه خروج مسکن از بحران است

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طرح توسعه و عمران شهر زاهدان را ابلاغ کرد

تذکر در خصوص تاخیر در تکمیل شناسنامه‌های باغات

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد

نیازمند آمار کاربردی هستیم که زمینه‌ساز تصمیم‌سازی باشد / آمار باید به مدیران چشم‌انداز برنامه‌ریزی بدهد / طرح رویش در معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع تهیه شد

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود

یادبودهای 12 آبان ماه ...

پنت هاوس؛ تعریف، مزایا و معایب

بلندترین آسمان‌خراش‌های جهان کدامند؟

یادبودهای 11 آبان ماه ...

درباره زاهاحدید: نابغه و معمار برجسته جهان معاصر

روش‌هایی برای حرفه‌ای شدن در عکاسی معماری

تغییر معماری مدارس به سمت ساخت "مدارس بزرگ و بانشاط"

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

«معماری معاصر مساجد» بررسی می‌شود

حمام حاجی رشت گنجینه‌ای رو به نابودی/راهی برای حفظ اصالت معماری ایرانی اسلامی نیست؟!

بررسی لایحه «حدود اختیارات شوراهای معماری مناطق» تا پایان آبان

لزوم بروزرسانی تعرفه جرائم تخلفات ساختمانی در فردیس

یادبودهای 10 آبان ماه ...

برگزاری نشست "شهر هوشمند، شهر سرزنده" در دانشگاه هنر

نقد پژوهشی با موضوع "معرفی سند سیاست ملی شهری ایران"

بنای تاریخی "ارباب علی یوسف‌زاده" تخریب شد / نگاهی به روند تخریب بناهای تاریخی از اصفهان و کرمان تا یزد و قم

خلاقیت در تمامی شهرها الگوی ثابتی ندارد

بررسی چگونگی تامین پارکینگ در محدوده مرکزی شهر

بررسی و تحلیل علل شکل گیری حاشیه نشینی/ برنامه های توسعه درایران در سال 1327 آغاز شد، عملا برنامه‌ای آمریکایی بود/ حاشیه‌نشینی محصول نظام سرمایه‌داری است

پیشگیری؛ حلقه مفقوده شهرسازی در کلانشهر مشهد !