آخرین مطالب

چهارمین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است مواد و مصالح

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

  بزرگنمایی:

معمار شهر - سید مجید میر جعفری از شرکت گسترش صنایع قائی بابیان اینکه باید شهرداری در اجرای شناسنامه فنی اهتمام بورزد گفت: در حال حاضر برخی از مصالح ساختمانی دارای استاندارد هستند اما به‌هیچ‌عنوان عایق انرژی محسوب نمی‌شوند به‌طور مثال پنجره آهنی با دوجداره یا چند جداره شدن هم نمی‌تواند عایق مطلوبی محسوب شود.

وی گفت: کالاها باید به‌صورت تک‌تک دارای برچسب انرژی باشند در حال حاضر 35 درصد پرت انرژی از در و پنجره است.

وی گفت: زمانی که برچسب انرژی در کالاها وجود نداشته باشد و استاندارد آن فرمالیته باشد نمی‌توانیم انتظار بهینه‌سازی مصرف انرژی داشته باشیم.

میر جعفری گفت: متأسفانه برچسب انرژی در کشور ما تعریف درستی ندارد و اجرای آن از سوی هیچ نهادی جدی گرفته نمی‌شود.

عایق‌کاری منازل توسط درب و پنجره یو پی‌وی‌سی دوجداره اهمیت دارد

در همین راستا علی شهابی شهمیرزادی از زرین بنا پارسیان گفت: عایق‌کاری منازل توسط درب و پنجره یو پی‌وی‌سی دوجداره، اهمیت و نقش بسیار زیادی در عدم نفوذ گردوغبار، آلودگی هوا و مقاومت در برابر نفوذ آب ناشی از باران و همچنین گرم نگه‌داشتن منازل در روزهای سرد و خنک نگه‌داشتن آن در روزهای گرم دارد. در حال حاضر 35 درصد هدر رفت انرژی توسط درزهای درو پنجره‌ها صورت می‌گیرد که این کالا می‌تواند در این خصوص بهره‌وری بالایی داشته باشد.

شهمیرزادی گفت: عدم فرهنگ‌سازی مناسب در جامعه سبب شده عامه مردم در خصوص پنجره «یو پی‌وی‌سی» بر اساس ظاهر آن قضاوت کنند و توجهی به کیفیت محصول، ماندگاری و دوام آن نداشته باشند. در این شرایط است که گاهی مشاهده می‌کنیم که یک پروفیل دکوراتیو و لمینیت شده ولی بی‌کیفیت بیشتر از پروفیل باکیفیت و ساده مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد.

وی گفت: متأسفانه این مشکل در میان فعالان عرصه ساختمان نیز به چشم می‌خورد و اکثر آن‌ها نیز شناخت چندانی از این محصول ندارند و بیشتر در مطالب مجلات و شرکت در همایش‌ها به‌طور تئوری باکلیت محصول آشنا شده‌اند.

شهمیرزادی بابیان اینکه باید شهرداری در آزمایشگاه‌های خودنشست‌های استاندارد را لحاظ کند گفت: باید پنجره به‌صورت یک پکیج دیده شود و باید روشی باشد که مصرف‌کننده بداند در ملک او از کالاهای استاندارد استفاده‌شده است.

وی درنهایت گفت: اکثر مردم بر این تفکرند که اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان سبب افزایش هزینه‌های ساختمان می‌شود و این در حالی است که چنانچه این مبحث در ساختمان به‌درستی اجرا گردد، علاوه بر آن هزینه‌های اولیه ساخت را کاهش می‌دهد، با توجه به صرفه‌جویی انجام‌شده در هزینه‌های بهره‌برداری و مصرف انرژی ساختمان، برای مصرف‌کننده سودآور نیز خواهد بود.

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر و زیان تولیدکننده است

همچنین علیرضا قربانی از گروه صنعتی شیشه کاوه گفت: متأسفانه در حالی استفاده از شیشه در نما توسط شهرداری به دلایل غیرعلمی محدودشده است.

وی گفت: در حال حاضر در ضوابط قیدشده شهرداری نباید 60 درصد نماها شیشه‌ای باشد این در حالی است که تولیدات کنونی ازلحاظ مقاومت، خمش، ضد زلزله بودن و عایق بودن نسبت به گذشته مطلوب‌تر شده است.

قربانی بابیان اینکه محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر و زیان تولیدکننده است گفت: در حال حاضر شرکت شیشه کاوه سه دستگاه 30 میلیون یوروای را برای تولید شیشه رفلکتور خریداری کرده که متأسفانه این شیشه نیز دچار محدودیت استفاده زا سوی شهرداری قرارگرفته است.

وی گفت: اگرچه ما به خارج از ایران صادرات داریم اما ما به دنبال بازار داخلی نیز هستیم.

رده‌بندی برچسب‌های انرژی شیشه در کشور فرمالیته است

همچنین رضا یوسفیان از شیشه شفق بابیان اینکه شیشه‌های کشور فاقد برچسب استاندارد هستند گفت: متأسفانه تاکنون استاندارد مکتوب در کشور برای شیشه درج نشده و هیچ آزمایشگاهی تست‌های آزمایشی برای این موضوع ندارد.

وی گفت: در حال حاضر رده‌بندی برچسب‌های انرژی شیشه در کشور برای این موضوع کاملاً فرمالیته است.

شیشه‌های هوشمند و کاهش مصرف انرژی

مینا کارگر شرکت اسمارت ویو شیبشه هوشمند بابیان اینکه شیشه‌های ویو در تمام جهان به یک کالای مطلوب تبدیل‌شده است گفت: ساختمان‌هایی که بیش از یک‌سوم کل انرژی در سراسر جهان را مصرف می‌کنند، پتانسیل بسیاری برای کاهش مصرف انرژی ارائه می‌دهند.

وی گفت: ازجمله فناوری‌هایی که بیشترین پتانسیل سازگاری را در رابطه با تابش نور خورشید دارند، پنجره‌های هوشمند هستند. ازآنجایی‌که تابش نور خورشید نمایانگر سهم بزرگی در ایجاد تعادل انرژی است، مطالعات بیشتر در مورد پنجره‌های هوشمند ممکن است به دستیابی پیشرفت‌های بسیار مهم در بهبود بهره‌وری انرژی منتج شود.

کارگر گفت: فن‌آوری‌های هوشمند پنجره، کنترل تابش نور خورشید را با جذب، انعکاس یا با پراکندگی نور خورشید انجام می‌دهند.

وی گفت: ازجمله مزیت‌های پنجره‌های هوشمند، توانایی آن‌ها در سازگاری با شرایط بیرونی و داخلی به‌منظور کاهش مصرف انرژی ساختمان است. کنترل یک پنجره‌ی هوشمند برای کاهش مصرف کلی انرژی شامل تقارن بین انرژی‌های موردنیاز برای گرمایش و نور ورودی است؛ زیرا جلوگیری از نفوذ تابش نور خورشید به داخل ساختمان نیاز به سیستم‌های سرمایشی را کاهش می‌دهد (سودمند)، اما ممکن است باعث افزایش مصرف لامپ‌ها به‌منظور جبران تاریکی محیط شود (مضر)؛ بنابراین، طراحی پنجره‌های مناسب برای تأمین الزامات هر دو پارامتر موردنیاز امری ضروری است.

کارگر گفت: تولید فیلم‌های این شیشه‌ها بسیار گران و وارداتی است و اگر تولید این فیلم‌ها در داخل انجام شود می‌تواند ارزآوری زیادی داشته باشد.

نظارت دقیقی بر تولید و اجرای مصالح ساختمانی وجود ندارد

وحید جلالی پور، دبیر انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران نیز در این نشست گفت: قوانین و ضوابط مطلوبی در بخش انرژی‌داریم اما نظارت دقیقی بر تولید و اجرای مصالح ساختمانی وجود ندارد.

وی افزود: برای موفقیت درزمینهٔ مصرف بهینه انرژی در ساختمان، باید از پنجره‌های دوجداره واقعی بهره ببریم و با استفاده از پنجره‌هایی که به‌صرفه جویی در مصرف انرژی کمک می‌کنند می‌توان جلوی اتلاف انرژی را گرفت.

جلالی پور همچنین بیان کرد: صنعت درو پنجره دوجداره از سال 79-78 در ایران شروع به کارکرد و ما در آن زمان ازنظر فنّاوری در جایگاه بسیار خوبی هم‌ردیف با کشورهایی مثل آلمان، آمریکا، فرانسه و کانادا قرار داشتیم.

وی افزود: باوجوداینکه مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در همان سال‌ها نوشته شد اما امروز باگذشت 20 سال به نقطه‌ای رسیده‌ایم که فاصله بسیار زیادی از کشورهای مذکور در این صنعت داریم.

این فعال بخش خصوصی با انتقاد از نبود نظارت‌های صحیح در این صنعت گفت: صنعت ما به اسم درو پنجره دوجداره در کوره دهات و به‌عنوان المانی از پوسته ساختمان استفاده می‌شود، درحالی‌که اصلاً قابلیت استفاده را ندارد.

وی با تأکید بر لزوم شناسنامه‌دار کردن ساختمان‌ها گفت: صاحب‌نظران باید اطلاعات مناسبی را در رابطه با در و پنجره دوجداره در اختیار افراد قرار دهند و در رابطه با نحوه تولید و استانداردهای موجود می‌توان بازنگری کرد و در اختیار مهندسان قرارداد.

هدر رفت انرژی از جداره‌ها مشهود است

حمید جعفریان از گروه کارخانجات آجرنما چین بابیان اینکه طی تحقیقات هدر رفت انرژی از سطح خارجی 65 درصد است گفت:

طبق تحقیقات هدر رفت انرژی از کف 5 درصد و از در و پنجره 35 درصد است.

وی گفت: با توجه به تأثیر اقلیم بر معماری و توسعه و پیشرفت فنّاوری، لزوم توجه به توسعه پایدار و ساخت‌وسازهای مطابق با اصول معماری در ابعاد مختلف ساختمان نظیر نماسازی در راستای استفاده بهینه از منابع طبیعی موجود از اهمیت خاصی برخوردار است.

جعفریان گفت: نمای ساختمان در مقابل عوامل جوی شدید قرار دارد در انتخاب مصالح برای نماسازی باید دقت شود و بنابراین هدف این تحقیق رسیدن به طرح نمای با اتلاف انرژی پایین و همچنین تولید انرژی از طریق نما برای ساختمان است.

وی بابیان اینکه اجرای صحیح متر یال و استفاده از مصالح باکیفیت می‌تواند در بهینه‌سازی مصرف انرژی مؤثر باشد خاطرنشان ساخت: آجر جز مصالحی است که اگر اجرای صحیحی داشته باشد می‌تواند تا حدودی زیادی در بهینه‌سازی مصرف انرژی مؤثر باشد.

جعفریان گفت: با توجه به اینکه بیش از 30 درصد کل انرژی مصرفی ایران در ساختمان‌های مسکونی مورداستفاده قرار می‌گیرد، طراحی و استفاده نامناسب از این ساختمان‌ها و عدم سازگاری مواد و مصالح مورداستفاده با اقلیم و شرایط منطقه، می‌تواند باعث اتلاف مقدار زیادی از انرژی ورودی به ساختمان‌ها شود و با توجه به این نکته که سیر طراحی شهری و معماری سنتی ایرانی همواره در راستای کشف آهنگ طبیعت، استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر و ساختن بناهایی با کمترین مصرف انرژی بوده، درنتیجه معماری سنتی ایران می‌تواند ما را برای رسیدن به این هدف که همانا کاهش مصرف و اتلاف انرژی در بخش ساختمان‌های مسکونی است، نزدیک سازد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نشست "حفاظت و باززنده‌سازی فضاهای تاریخی شهر تهران"

نشست روز جهانی شهرساز در دانشگاه سوره

تاریخچه جهانی گرامیداشت روز شهرسازی

ضربان نامنظم ورود سرمایه به بازار مسکن !

طراحی باغ کودکان

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات نظام مهندسی در طرح‌های بازآفرینی شهری

برگزاری دومین دوره فستیوال معمار شیراز

انتقال پایتخت از تهران دوباره منتفی شد !

بازآفرینی شهری یا ذبح شهر به دست دلالان

شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

داشتن شهر سالم در گرو شهروندان مسئول است

واگذاری 99ساله زمین در طرح ملی مسکن/ اسلامی: به کاسبان زمین نمی‌دهیم

آغاز ثبت طرح اقدام ملی تولید مسکن از 18 آبان / تولید مسکن برای 2 گروه درآمدی کم و متوسط

یادبودهای 17 آبان ماه ...

ملزومات هوشمندسازی شهر چیست؟

ضرورت کنترل و جلوگیری از افزایش جمعیت تهران بر اساس طرح توسعه مجموعه شهری / تقویت کانون‌های اصلی حوزه‌های شهری و شهرهای جدید اولین اقدام مهم برای تمرکززدایی از تهران است

کم‌کاری وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن!

همدان، کلانشهری استراتژیک در غرب ایران

تصویب دستورالعمل طراحی ساختمان بر اساس کیفیت معماری

یادبودهای 13 آبان ماه ...

شانزدهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی

ایرادات پلیس درباره طرح کاهش آلودگی هوا درست است !

تفکیک وزارت راه و شهرسازی، راه خروج مسکن از بحران است

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طرح توسعه و عمران شهر زاهدان را ابلاغ کرد

تذکر در خصوص تاخیر در تکمیل شناسنامه‌های باغات

خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور خشت طلایی برد / طرح برد – برد شهرداری تبریز در نوسازی بافت فرسوده/ «حیات مدنی در حیاط شهری» برنده جایزه خشت طلایی شد

نیازمند آمار کاربردی هستیم که زمینه‌ساز تصمیم‌سازی باشد / آمار باید به مدیران چشم‌انداز برنامه‌ریزی بدهد / طرح رویش در معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع تهیه شد

مخالف توسعه نامتوازن هستیم/ سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی می‌شود

یادبودهای 12 آبان ماه ...

پنت هاوس؛ تعریف، مزایا و معایب

بلندترین آسمان‌خراش‌های جهان کدامند؟

یادبودهای 11 آبان ماه ...

درباره زاهاحدید: نابغه و معمار برجسته جهان معاصر

روش‌هایی برای حرفه‌ای شدن در عکاسی معماری

تغییر معماری مدارس به سمت ساخت "مدارس بزرگ و بانشاط"

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

محدودیت استفاده از شیشه در نما به ضرر تولیدکننده است/ شیشه‌های هوشمند در کاهش مصرف انرژی موثر است

«معماری معاصر مساجد» بررسی می‌شود

حمام حاجی رشت گنجینه‌ای رو به نابودی/راهی برای حفظ اصالت معماری ایرانی اسلامی نیست؟!

بررسی لایحه «حدود اختیارات شوراهای معماری مناطق» تا پایان آبان

لزوم بروزرسانی تعرفه جرائم تخلفات ساختمانی در فردیس

یادبودهای 10 آبان ماه ...

برگزاری نشست "شهر هوشمند، شهر سرزنده" در دانشگاه هنر

نقد پژوهشی با موضوع "معرفی سند سیاست ملی شهری ایران"

بنای تاریخی "ارباب علی یوسف‌زاده" تخریب شد / نگاهی به روند تخریب بناهای تاریخی از اصفهان و کرمان تا یزد و قم

خلاقیت در تمامی شهرها الگوی ثابتی ندارد

بررسی چگونگی تامین پارکینگ در محدوده مرکزی شهر

بررسی و تحلیل علل شکل گیری حاشیه نشینی/ برنامه های توسعه درایران در سال 1327 آغاز شد، عملا برنامه‌ای آمریکایی بود/ حاشیه‌نشینی محصول نظام سرمایه‌داری است

پیشگیری؛ حلقه مفقوده شهرسازی در کلانشهر مشهد !